top of page
Schermafbeelding 2023-09-03 om 11.25.45.png

Per toeval is Natascha ruim 20 jaar geleden in het Montessorionderwijs terechtgekomen en ze is nooit meer weggegaan. Het voelde als een soort thuiskomen. Ooit is zij begonnen in de onderbouw en later doorgestroomd naar midden- en bovenbouw. Naast het managen van een klas heeft zij altijd veel nevenfuncties binnen de school vervuld; bouwcoördinator, coach voor nieuwe leerkrachten, begeleider van zij-instromers en intern begeleider. Nu is zij werkzaam, naast coach voor zij-instromers, in een managementfunctie op de Rotterdamse Montessorischool.

Afgelopen jaar heeft zij hier ook een naschoolse opvang opgezet die werkt volgens de visie van Maria Montessori. Het grote voordeel is dat de kinderen nu geen grote overgang ervaren. Natuurlijk zijn er op de naschoolse opvang minder montessorimaterialen te vinden (het is immers vrijetijdsbesteding), maar wel gerichte activiteiten op het gebied van natuur, sport, muziek en cultuur. Deze activiteiten zijn naar behoefte of interesse vrij te kiezen door de kinderen.

Natascha staat altijd open voor nieuwe initiatieven en ontwikkelingen binnen het (montessori)onderwijs.

Door de jaren heen heeft Natascha voor zowel taal- als rekenonderwijs veel ontwikkeld en geïmplementeerd binnen haar school, altijd met de montessorivisie in het achterhoofd. Het afronden van de nieuwste montessori-opleiding ‘Montessori Meesterschap’ heeft haar doen inzien dat er nog veel meer mogelijkheden zijn.

Het geven van kosmische educatie is een grote passie. Nu zij geen klas meer heeft, verrijzen er in en om de school steeds meer “aandachts-plakjes”, zodat alle kinderen, zowel binnen als buiten, op intellectuele wandeling kunnen gaan.

Natascha de Ridder
Montessori begeleider   

 

bottom of page