top of page
maaike2.jpg

Maaike Kramer 

Montessori opleider, begeleider &  coach  voor leerkracht en directie

Maaike Kramer werkt ruim 25 jaar in het montessorionderwijs. Zij heeft ervaring als montessorileerkracht, montessoriopleider en begeleider, ontwikkelaar en is momenteel directeur/bestuurder op de Eerste Westlandse Montessorischool Monster. Haar school is een bewijs van ontwerpend & onderzoekend leren in de praktijk, kijk hier naar hun film Morgen beginnen!

Maaike ontwerpt, onderzoekt en stelt vragen die aanzetten tot verwondering en spreekt de onderzoekende houding aan van kind, leerkracht en collega-directeuren.

In onze opleiding tot vakbekwaam verzorgt Maaike de onderdelen rondom socialisatie, periode van groei en neemt je mee op reis tot kosmisch ontwerper.

Ook werkt zij met de cursisten met het WMBO materiaal. 

Maaike is in het bijzonder geïnteresseerd in thema’s als Wetenschap en Techniek en de professionele houding van een montessoridirecteur en de montessorileraar. Samen met Martine verzorgt zij met veel inzet en plezier de NMV-Opleiding voor leidinggevenden en ook Montessori Meesterschap.

Maaike heeft als kwartiermaker in het VO een belangrijke bijdrage geleverd bij het opzetten van het Voortgezet Montessori Onderwijs in het Westland bij ISW.

bottom of page