top of page
Martine 2020.jpeg
RDO_vignet_kleur.png

Martine Lammerts 
Montessori opleider,  begeleider  , werkplek coach & eigenaar van deze  montessoriopleiding

 “Haar passie voor haar werk ligt in het uitdragen van het montessorigedachtegoed waarbij zij een kwalitatieve bijdrage wil leveren op allerlei niveau.“

Ruim 20 jaar verzorgt zij de montessori-opleiding, eerst alleen als opleider, nu ook als studieleider en eigenaar van deze opleiding. Vanaf 2007 tot 2015 is zij als directeur/bestuurder van Montessorischool Wassenaar werkzaam geweest. Hier heeft zij met veel plezier leiding gegeven aan haar team om samen het montessorionderwijs voor de kinderen goed neer te zetten. Verder heeft zij als interim-directeur haar kennis en kunde vergroot op verschillende montessorischolen en staat zij geregistreerd bij Register Directeur Onderwijs. Bij de NMV heeft zij ruim zes jaar haar inspanningen gericht op de ontwikkeling van de NMV-audits en de herstructurering van de NMV-opleidingen bij het Montessori Ontwikkel Centrum.

Als studieleider van de montessori-opleiding stelt zij de studenten centraal in de positie die zij hebben om schoolontwikkeling te kunnen bewerkstelligen. De leerkracht doet er toe!

Inspiratie, verantwoordelijkheid en groei zijn ook hier sleutelwoorden voor zowel de student als het montessoriteam van de montessoriopleidingen.

En voor de directeuren in opleiding geldt dat er leiderschap getoond mag worden. Leiderschap leidt tot leiders, montessoriaans leidinggeven vraagt om inzicht in zichzelf én in de pedagogiek van Maria Montessori.

Martine maakt een bedding voor groei en geeft ieder verantwoordelijkheden én ruimte.

bottom of page