top of page
Foto Marthe kleur.jpg

Marthe Schaap

Montessori coach en begeleider

Marthe Schaap werkt met veel plezier 19 jaar in het montessori-onderwijs.
Eerst alleen als
leerkracht daarna ook als bouwcoördinator en intern begeleider van de onderbouw. Momenteel werkt zij op Montessorischool Parkrijk in Rijswijk.
Zij begeleidt en coacht als professioneel schoolcoach de startende
(montessori) leerkrachten en heeft daartoe haar coachopleiding afgerond.
In die begeleiding helpt Marthe je van een startbekwaam leerkracht uit te groeien tot een basis of vakbekwaam montessorileid(st)er.
Tijdens de praktijkbezoeken begeleidt zij onze studenten o.a. om de opgedane theoretische kennis in de praktijk te brengen.
Als coach helpt zij mensen in hun kracht te zetten en hun valkuilen beter te leren kennen waardoor er ruimte voor persoonlijke groei ontstaat. 
Marthe is goed in staat
je te helpen om een coachvraag om te zetten in een coachdoel en samen kijkt ze samen hoe dat doel het beste bereikt kan worden.
Soms is het fijn als iemand even meekijkt in de klas of mist iemand nog
montessorikennis op een bepaald gebied, meekijken helpt!

Door middel van een positieve houding en het bieden van een veilige omgeving probeert zij vanuit de visie van Maria Montessori samen scherp te krijgen waar de behoefte van de begeleiding of coaching zal komen te liggen.

Marthe vindt het een voorrecht om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van mensen en kijkt uit naar de ontmoeting.

 

bottom of page