top of page

Cfolio

Logo definitief W aug'22 montessoriopleiding kopie.png

 

'Observeer het kind en laat het kind de gids zijn'

Observeren en noteren van de ontwikkeling van het kind vormt je dagelijks handelen. 

Waarnemen, zien, kijken, observeren lijken zo eenvoudige handelingen. Werkelijk ontwikkeling zien én daarop je keuzes maken in de begeleiding aan kinderen vragen wat van je vakmanschap.

Ken de ontwikkelingsfasen van het kind, durf af te wachten en werkelijk te vertrouwen en maak keuzes. 

In alle keuzes die je maakt, moet je je kunnen verantwoorden. Pedagogisch evalueren met en door het kind en je kunnen verantwoorden op de verschillende niveaus.

Cfolio helpt

Cfolio helpt bij het snel plannen van een interventie naar aanleiding van een signalering. Geef je het kind nog even de tijd? Of is een instructie gewenst? Er zijn vijf Montessori interventies mogelijk. 

Cfolio ontwikkelingen 

Cfolio is het meest gebruiksvriendelijke digitale kindvolgsysteem speciaal voor het Montessori onderwijs. Het ondersteunt de leraar bij het begeleiden van de kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar. De app is ontwikkeld door Yard, in samenwerking met en ondersteuning door Nienhuis.  Het is een fantastisch middel voor het montessori-onderwijs om dit te  gebruiken. Het hanteren van een  gezamenlijk montessoricurriculum en het observeren en noteren nemen een belangrijke plaats in. Ieder zich kan verantwoorden op de montessorimanier die bij de montessoriprofessional past. Dit middel wordt zowel op de montessorischolen als op de montessoriopleidingen gebruikt.

Het formatief evalueren staat centraal.

Schermafbeelding 2021-06-27 om 09.24.00.png
Schermafbeelding 2022-07-28 om 12.49.34.png
bottom of page